Tuesday, November 30, 2010

kitchen time!!

today, kakak masak dan saya melihat saja..hehe..padan muka sama dia..kita plan nak masak daging masak kicap ala2 black pepper laa..first, saya suh dia pi amek lada hitam..sukahati dia laa nak letak berapa banyak..setelah itu, dia pi tumbuk lada hitam sekali dengan bawang2 tu..xpelaa..dia baru mau belajar..so, lada hitam x dapat ditumbuk dengan halus..daging semua telah dipotong oleh saya..kata emak, potong tipis2 agar mudah empuk..setelah itu, tengok2 serai ngan halia xde plak..uisyh..xbole jadi, suruh sapik g kedai..then, mak balik..sementara tunggu sapik, kakak masak sayur tumis dulu..[paling senang dan sedap]

bile sapik balik, baru lah boleh masak daging..dan bile dah siap dan empuk, terasa pedas..banyak sangat lada hitam..hehe..sekurang2nye kakak da bole masak laa jugak..! keep it up sis!! =)

tengok wonderpets macam seronok!!pye2 for now..!

4 comments:

zaman_son said...

fuhh.. awk 2 da mcm pawer sngat msk ea.. da hebat la konon.. :P

name : aeliyana said...

saye memang hebat!!kenapa??xpercaya??

zaman_son said...

xcye pown !! haha..
bukti kn lu la

cuddly bear said...

mau bukti apa??