Monday, April 25, 2011

kenduri cukur jambul

masa : 23 APRIL 2011
tempat : Jalan Setia Jaya, Kg. Bukit Kapar, Klang

inilah baby yang jadi mangsa dicukur jambulnye..bukan oleh cikgu disiplin sekolah taw!haha!comel kan..?teka laa baby girl ke baby boy!




 huh..!kite datang umah baby ni malam Sabtu taw!tdo sane 2 hari 2 malam beb!haha..firstly, ingat xdapat datang event ni sebab tusyen..but, tution da cancel..so, ekot je laa!hahaks!lepas jugak hajat nak tengok baby IBU MIM..
memang untung lah kite sebab malam tu UMMI AYTIE datang umah sebab nak hantar cekelat..kebetulan plak, Sabtu punye tution cancel sebab ade hari ganti sekolah and Pesta Pantun kat sekolah..maklum laa..sekolah jadi tuan rumah..tapi kalah dalam competition tu..haha!sabo je larh..baby yang Ummi pegang tu Khalish..bukan baby Ibu taw!
ape perasaan korang [bagi girls] bile korang kat umah orang yang anak die semua lelaki tapi pandai buat kuih..?malu giler..!dah lah EMAK kite kat rumah pandai masak..tapi, kite tak pandai buat karipap cantek2 macam yang kat atas tu..!kite kelim bunga nye kecik2 aje..yang tu hanya gambaran..tapi memang cantek laa dye buat..!Congrates MUALIM kerana berjaya membuat aku malu sangat2..huu..!
tadi karipap..ni apam pulak..!haisyh!kacau betul..nak menyesal datang rumah Ibu, takgune..sekurang2nye, dapat laa belajar pape kat sini..k..berape ramai anak gadis yang betul2 power bancuh adunan apam tepung beras..?maybe ramai kot..aku je  kot yang tak pandai..huu..seriously, malu..tapi tak sangat laa..tahniah Ibu sebab berjaya didik ANEP buat apam terbaik! [walaupun aku yang tolong isi bancuhan dalam acuan..]
malam tu memang sangat meriah laa..!kompang dimainkan sampai pukul 12 malam..
pergh!tak tido aku dibuatnye..

lepas sesi berkompang, MAMA ajak g umah dye amek inai..hehe..ingat nak balik malam tu..tapi kesian pulak kat Ibu nak kena kemas banyak2..mase gerak g sane, Anep try to scaring me..die kate ade pocong [gambar tak dapat dimasukkan kerana ketakutan yang amat]..huh!tak gentar laa..!cakap laa ape pun Anep..ade aku kesah?!

kan ingat nak balik malam tu jugak..tapi..tak sanggup..huhu..bile plan da lari, memang susah r hidup aku..baju aku bawak sangat cukup2..and baju Anep jadi mangsa, kain batik Ibu aku tibai..haha!dah laa xpernah2 aku pakai kain batik kat umah orang jangan lucut sudaa..memang sebijik minah endon laa bak kate Ummi..haha!
 inilah hasil inai nye..!hebat tak?Mualim pun pakai..3 jari je laa..da gatal da dye nak kawen..pape ntah..SPM pun belum lepas..
ini Ummi yang pakai kan..memang aku mintak dua aje..t kalau tak kena serang ngan cikgu sekolah..Mualim pakai pun Ibu dah bising..apatah lagi Emak..memang tak r..
 hah!dah dapat teka belum?hehe..ni baby boy laa..untung Ibu..anak semua lelaki..tapi, bole tahan bab kat dapur nih..5 orang boys taw anak Ibu..Mualim, Anep, Kiki/Azam, Zuan dan si kecik : Zikry..
haha,,suke tengok Anep penat..sampai kitorang nak balik baru dye bangun..ceh!lena sangat tdo ngan bantal busuk..
p/s : jangan buat jahat dengan menyebarkan gambar memalukan orang lain..yang ni takpe..dye nampak comel..hahaha!

2 comments:

mcm ni lah said...

fuiyyoooo otai2 semua main kompang

cuddly chiyo said...

hebat kan~hahaha!